0

Nutrolin® HORSE Joint Duo 900ml olja + 600ml pulver

Men ååå...den här produkten är tyvärr slut i lager.
Vi har mest troligt beställt hem fler som inte hunnit hem, men ifall vi missat det så kontakta oss gärna så berättar vi hur leveransstatus ser ut för just den här varan.
En del saker finns bara i ett fåtal exemplar som kläderna från "For My Dogs" där kollektionerna byts ut varje säsong och då går det inte längre få fatt i fler av de gamla kollektionerna. Så det gäller vara snabb när man gillar något :)
I vissa fall kan vi ta hem fler och kanske tom i andra varianter från våra leverantörer, kontakta oss så kan vi kolla 

Nutrolin® HORSE Joint Duo

Nutrolin Horse Joint Duo är en skräddarsydd kvalitets olja som skyddar lederna och dämpar inflammationer i ledvävnaderna. De mest effektiva tillsammans:
omega-3-fettsyror, E-vitamin och näringsämnen för lederna av läkmedelskvalitet.

Nutrolin HORSE Joint Duo's fördelar:

  • Skyddar brosk och mjukvävnad vid hård ansträngning
  • Hjälper hästen att röra sig renare
  • Förbättrar den äldre hästens livskvalitet
  • Undersökta råvaror av läkemedelskvalitet
  • Utvecklad och tillverkad i Finland

Förpackningsstorlek: 900 ml olja och 600 ml pulver
Hästarna gillar smaken. Ett enkelt tillskott i fodret för dagligt bruk. En öppnad flaska förvaras svalt från +4 till  +18 oC. Oljan håller sig allra bäst i kylskåp och då håller sig en öppnad flaska i 3 månader. Då temperaturen stiger förkortas hållbarhetstiden. I t.ex. rumstemperatur är hållbarhetstiden 3 veckor.

Innehåller glukosamin: 4 dygns karenstid i Sverige

VISSTE DU?
Omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen förstärker varandras effekt. De dämpar inflammationer och stöder ledvävnadernas förnyelse. Naturlig E-vitamin förstärker effekten genom att dämpa den oxidativa stress som inflammationerna orsakar.

Dosering:

Vikt:
Mängd Pulver ml
Mängd Olja
300kg
15ml
35ml
500kg
20ml
50ml
600kg eller mer
25ml
60ml


Innehåll:

Pulver 20 ml (= 15,2 g):
• glukosamin HCI 7500 mg
• kondroitinisulfat* 2500 mg
• MSM** 5000mg
• Kiseldioxid 200 mg

*CS-Bioactive (Bioiberica, Spanien)
**OptiMSM (Bergstrom Nutrition, USA)

Fiskolja*** 30 ml:
• ETA (C20:4) 180 mg
• EPA (C20:5) 4300 mg
• DPA (C22:5) 620 mg
• DHA (C22:6) 2900 mg
Sammanlagt omega-3-fettsyror (ETA, EPA, DPA och DHA) 8000 mg
***läkemedelskvalitet (GMP/API)

Naturliga tillsatser:
E-vitamin (d-alfa-tokoferol) 900 mg/30 ml
Rosmarin och tokoferolextrakt i vegetabilisk olja

Övrig information:

Fisk ger kraft
Även om fisk eller fiskolja inte hör till hästens naturliga föda gynnas hästen märkbart av fiskoljans omega-3-fettsyror, EPA, ETA, DPA och DHA, som Joint Duo innehåller. Fiskoljans omega-3-fettsyror dämpar inflammationer tio gånger bättre än omega-3-fettsyrorna i vegetabiliska oljor, så som linfrö, ryps, hampfrö eller chiafrö. Näringsämnen för lederna — glukosamin, kondroitin och MSM — vårdar ledvävnaderna och stöder deras förnyelse. Fiskolja optimerar denna process genom att dämpa inflammationer.

Råvaror av läkemedelskvalitet 
Nutrolin® HORSE Joint Duo tillverkas i Finland på en fabrik som övervakas av Fimea (Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet). Produktens råvaror är av läkemedelskvalitet, av exakt samma råvaror som ledtillskott för människor görs av. Fiskoljan kommer från en fabrik som övervakas av Islands läkemedelsverk. Fiskoljan innehåller i minimum 280 mg/ml inflammationsdämpande omega-3-fettsyror: ETA, EPA, DPA och DHA. Vi rekommenderar produkten till hästar i alla åldrar som har artros eller andra ledproblem.

Lär dig känna igen olika E-vitaminer
Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än syntetisk. I Nutrolin®-produkterna använder vi naturlig E-vitamin som går under namnet d-alfa-tokoferol (termen vi använder på våra förpackningar) eller RRR-alfa-tokoferol. Syntetisk E-vitamin har formen dl-alfa-tokoferol och den går även under namnet all-rac-alfa-tokoferol.

Vi satsar på oxidationsförsvar
Fettsyror oxideras lätt. Oxiderade fettsyror har en skadlig inverkan på alla hästar. De är speciellt skadliga för hästar som växer, äldre hästar och sporthästar. Nutrolin®-näringsoljornas oxidationsförsvar har under de senaste åren utvecklats i samarbete med Danmarks Tekniske Universitet (DTU). I utvecklingsarbetet har vi använt forskningsmetoder som är framtagna av professor Charlotte Jacobsens team där omega-3-oljornas oxidation undersöks som en dynamisk process. Som resultat av utvecklingsarbetet är Nutrolin®-oljorna av hög kvalitet och mycket trygga.

Nutrolin_Horse_Joint